Szeretettel köszöntelek a Montenegro közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Montenegro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Montenegro közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Montenegro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Montenegro közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Montenegro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Montenegro közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Montenegro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Montenegro nemzeti konyhája igen változatos, hiszen a tengerpart és a hegyvidék adta lehetőségeket egyaránt kihasználják az ételkészítésben.
A nagyon egészséges mediterráni ételeket a következő alapanyagokból állítják össze: zöldségek, olajbogyó, oliva olaj, halak, kagylók, kecske- és juhsajt, déli gyümölcsök, füge, mandula. A zöldséget általában csak párolják (nagyon kevés vízzel) ezután szinte már csak oliva olajjal és mediterráni fűszerekkel (rozmaring, bazsalikom, majoranna) ízesítik. A halakat halászlének, főzve és sütve egyaránt készítik. A tenger különböző egyéb gyümölcseit kötelezően fehér borral, és szintén mediterrán fűszerekkel ízesítik. Előételként sajtokat kínálnak olykor szárított sonkával és olajbogyóval.
A hegyvidék elsődleges alapanyagai a tej- és hústermékek, melyeket a legkülönlegesebb és ízletesebb módokon készítenek el. Ezek szintén nagyon egészségesek, általában a helyi gazdáktól származnak. A helyi adottságoknak köszönhetően, mivel sok a tiszta tó és folyó, nagyon finom halspecialitásokat kóstolhatunk. Ezeket úgymond kontinentális gyümölcsökkel és zöldségekkel körítenek.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Repülnél Montenegróba?
Vízummentességet sürgetnek a balkáni országoknak
Montenegro közlekedése
Hogy alakult Montenegro nyara a turizmus szempontjából?