Szeretettel köszöntelek a Montenegro közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Montenegro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Montenegro közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Montenegro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Montenegro közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Montenegro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Montenegro közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Montenegro vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha valaki mélyebben beleássa magát a montenegrói
konyha remekeibe, nem nehéz beleszeretnie! Az én egyik kedvencem a Pljeskavica,
és főleg olyankor készítem, ha megyünk strandra, vagy hosszabb útra, mert
gyakorlatilag egy kisütött húspogácsáról beszélünk, ami fantasztikus akár egy
zsemle közé rakva is, és nem romlik ebben a döglesztő melegben.
Igazából nagyon hasonlít a mi egyszerű kis fasírtunkra, csak három féle húst
használ hozzá: sertés, marha és borjú. Összesen fél kiló húshoz, 1 db
vöröshagyma, ásványvíz, só, őrölt fehérbors, étolaj, erős pirospaprika
szükséges, de ezt lehet még felturbózni némi reszelt sajttal és kockára vágott
császárszalonnával is!
A darált húshoz hozzáadjuk a sót, a borsot, az apróra vágott vöröshagymát, 3-4
evőkanálnyi szénsavas ásványvizet, és az erős paprikát. 1 cm vastag, lapos pogácsákat kell
belőle formálni, és kenegetve olajjal roston megsütni. Próbáljátok ki,
mennyei!!!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!